U HEEFT HULP NODIG

U vertelt ons hoeveel uren u hulp nodig heeft. Het kan gaan om een paar uur per maand tot een paar uur per dag. Binnen een paar dagen hebben wij een ondersteuner voor u gevonden en komt deze bij u langs voor een kennismaking. U kunt ons daarna doorgeven of u met deze ondersteuner wilt doorgaan. Als dat zo is, dan kunt u de verdere afspraken zelf met de huishoudelijk ondersteuner maken. U geeft aan wat u belangrijk vindt in het huishouden. Als u niet met de ondersteuner in zee wilt, dan laat u ons dit weten en gaan wij op zoek naar een passende ondersteuner.

U gaat met een zogenaamde “witte werkster” aan de slag, wij noemen die huishoudelijk ondersteuner en daar hoort een overeenkomst bij. Wij sturen u deze overeenkomst toe samen met informatie over de werkwijze. U kunt de getekende overeenkomst terugsturen of op ons kantoor afgeven. Verder hoeft u geen administratie bij te houden. U spreekt samen af op welke dagen u verhinderd bent, bijvoorbeeld vanwege vakantie.

De overheid vindt het belangrijk dat mensen op een eenvoudige manier een “witte werkster” kunnen inhuren. Daarom heeft zij een aparte regeling gemaakt die “Dienstverlening aan huis” heet. Het is huishoudelijke hulp en klusjes in en rond het huis. U kunt de informatie over de regeling Dienstverlening aan huis hier nalezen

PGB

U kunt bij ons terecht met uw PGB Ten aanzien van het persoons gebonden budget zijn er nogal wat wijzigingen doorgevoerd.

Er is in de zorg veel veranderd sinds 1 januari 2015. Op de website hoeverandertmijnzorg.nl kunt u hier meer over lezen. Ook ten aanzien van het persoonsgebonden budget (PGB) zijn er veranderingen doorgevoerd. Een wijziging is bijvoorbeeld dat naast de indicatie nu ook het eigen inkomen of vermogen een belangrijke rol speelt bij het verkrijgen van een PGB.

De Stichting Hulp voor Thuis biedt hulp op basis van het PGB-WMO. Dit is een PGB voor hulp in en om het huis zodat u langer zelfstandig kunt blijven wonen. Als u een PGB-WMO heeft, dan kunt u de factuur van uw hulp doorsturen naar de Sociale Verzekeringsbank. Die betaalt de factuur aan uw hulp voor zover uw budget dit toelaat.

Belangrijk

Het is belangrijk dat u een correcte overeenkomst met uw hulp heeft. Uw contactpersoon bij Hulp voor Thuis kan u helpen met het opstellen van de juiste overeenkomst.

Zorg dat u een overeenkomst heeft met uw eigen hulp en stuurt u deze op naar de Sociale Verzekeringsbank: Servicecentrum PGB, Postbus 8038, 3503 RA, Utrecht. Website SVB:  www.svb.nl

Als u nog vragen heeft hierover, belt u dan met Hulp voor Thuis 010- 223 11 46 of de Sociale Verzekeringsbank 030 – 264 82 00.

Meld u aan voor een vrijblijvende kennismaking Aanmelden

Of neem contact met ons op voor meer informatie.

U kunt ons bellen op 010-223 11 46 van ma t/m vrij 10.00 en 15.00 uur.

Back to top